“MOST SURADNJE”-DRUŠTVENI CENTAR ZA REKREACIJU I REHABILITACIJU OSOBA SA INVALIDITETOM

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr

Slider
DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE POTPISALO UGOVOR VRIJEDAN GOTOVO DVA MILIJUNA KUNA

Društvo multiple skleroze Požeško slavonske županije sa svojim partnerima Gradom Požega i udrugom Oppidum ,Požega ; prisustvovalo je svečanosti potpisivanja ugovora za projekt :“ MOST SURADNJE“-društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom , vrijednim 1.984.218,95 kuna. Projektni prijedlog izrađen je u vlastitom aranžmanu Društva oboljelih od multiple skleroze Požeško slavonske županije, a kao odgovor na potrebe osoba s invaliditetom u zajednici. Autorica i voditeljica projekta Marijana Šijan navodi : „ Projekt je temelj širenja mreže socijalnih usluga u zajednici za osobe s invaliditetom , ali i poticaj mladima u zajednici da se volonterski uključe u aktivnosti koje se provode unutar društvenoga centra. Omogućiti ćemo mladima, volonterima, drugim organizacijama civilnoga društva i aktivnim građanima co-working prostor kako bismo i dalje razvijali dobre ideje i stvorili središte okupljanja svih građana grada Požege na jednom mjestu ,a u svrhu razvoja potencijala zajednice. Zaista se veselimo implementaciji projekta.“ Svečanost potpisivanja i dodjele ugovora organizirana je povodom dovršetka procesa
ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“, a Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je svečanu dodjelu ugovora 29. svibnja 2020. godine u Palači Dverce, u Zagrebu. Ovim pozivom se, kroz provedbu odobrenih projekata, želi doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Potpisnike ugovora uvodno su pozdravili predstavnici Posredničkih tijela, Ureda za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Upravljačkog tijela za provedbu Europskog socijalnog fonda, odnosno Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Koordinacijskog tijela za ESI fondove, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, navodeći da je za 31 projektni prijedlog osigurano 54 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

  • Udruga Oppidum

    Stjepana Radića 3
    HR – 34000 Požega
    Hrvatska – Croatia
    +385 (0)34 410 157
    info@oppidum.hr
    www.oppidum.hr

  • < 2020 >
    studeni 22 - studeni 28
  • www.strukturnifondovi.hr

    © 2024. Izradu web stranice financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Oppidum.