“MOST SURADNJE”-DRUŠTVENI CENTAR ZA REKREACIJU I REHABILITACIJU OSOBA SA INVALIDITETOM

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr

Slider
Udruga Oppidum je partner u projektu Društva multiple skleroze “MOST SURADNJE”

Društvo multiple skleroze Požeško slavonske županije sa svojim je partnerima Gradom Požega i udrugom Oppidum Požega sudjelovalo na svečanosti potpisivanja ugovora za projekt: „MOST SURADNJE“ – društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom“, vrijednim 1.984.218,95 kuna.

Projektni prijedlog izrađen je u vlastitom aranžmanu Društva oboljelih od multiple skleroze Požeško slavonske županije, a kao odgovor na potrebe osoba s invaliditetom u zajednici. Autorica i voditeljica projekta Marijana Šijan navela je: „Projekt je temelj širenja mreže socijalnih usluga u zajednici za osobe s invaliditetom, ali i poticaj mladima u zajednici da se volonterski uključe u aktivnosti koje se provode unutar društvenoga centra. Omogućit ćemo mladima, volonterima, drugim organizacijama civilnoga društva i aktivnim građanima co-working prostor kako bismo i dalje razvijali dobre ideje i stvorili središte okupljanja svih građana grada Požege na jednom mjestu, a u svrhu razvoja potencijala zajednice. Zaista se veselimo implementaciji projekta.“

Svečanost potpisivanja i dodjele ugovora organizirana je povodom dovršetka procesa
ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“, a Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je svečanu dodjelu ugovora 29. svibnja 2020. godine u Palači Dverce, u Zagrebu. Ovim pozivom se kroz provedbu odobrenih projekata želi doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Potpisnike ugovora uvodno su pozdravili predstavnici Posredničkih tijela, Ureda za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Upravljačkog tijela za provedbu Europskog socijalnog fonda, odnosno Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Koordinacijskog tijela za ESI fondove, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, navodeći da je za 31 projektni prijedlog osigurano 54 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

  • Udruga Oppidum

    Stjepana Radića 3
    HR – 34000 Požega
    Hrvatska – Croatia
    +385 (0)34 410 157
    info@oppidum.hr
    www.oppidum.hr

  • < 2021 >
    Srpanj
    NPUSČPS
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • www.strukturnifondovi.hr

    © 2024. Izradu web stranice financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Oppidum.